Nu är hösten här på riktigt och det gör också att vi tar ett steg bort från sommarens njutning. För en del så innebär det att de går helhjärtat in i sitt arbete både dagar och kvällar. Andra går mera i ide på soffan framför teven. Men då är vi ju också en del så gillar hösten med den kalla friska luften och de vackra färgerna som nu kommit. Det ger en ny tändning för att komma igång med träningen efter sommaren.

Du ser kanske en massa andra som är ute på allt från korta löprundor till långa fjällvandringar. Du ser också att det står fler och fler bilar på gymmens parkeringsplatser. Du blir inspirerad och tänker att jag vill också komma ingång nu. I det här inlägget så vill jag ta upp inspirationens funktion och vad den gör för dig och jämföra den men effekterna av att utmana sig själv.

Inspiration

Inspiration är ett ord som låter positivt och taggande men i mina öron så låter det mera dom underhållning. Du har säkert upplevt en hel del tillfällen då du känt dig inspirerad. Du har varit på en föreläsning, träffat någon inspirerande person eller bläddrat igenom ditt instagramflöde och bara känner hur inspirationen kommer till dig. Plötsligt så vet du precis vad du ska göra och du känner dig väldigt motiverad. Du är helt besluten om att den här gången så kommer du att lyckas. Nu är allt annorlunda än förra gången. Du presenterar dina mål för dina kollegor och självklar så måste du lägga upp din plan på sociala medier för det ger ju ännu en kick.

Allt det här går bra tills du öppnar din kalender och verkligheten kommer i fatt. Din tid och din vardag går inte ihop med din plan. Du hitta anledning efter anledning till varför det inte är läge att börja just nu. Det innebär att du sviker dig själv. Du håller inte överenskommelsen. Plötsligt är inspirationen som bortblåst.

Ju fler gånger du sviker dig själv så desto mindre kommer du att tro på dig själv. Vad händer när du misstar ditt självförtroende. Antingen så ger du upp och slutar göra saker för du tror att du inte kan. Eller så håller du dig kvar vid inställningen att du kan göra vad du vill en annan dag.

Utmaning

Vi vet alla att det som vi skjuter upp till en annan dag är något som sällan blir gjort. Framförallt när det kommer till att ta hand om oss själva. Därför är det viktigt att utmana sig själv och töja på gränderna.

Vi har alla en del osynliga gränser som vi satt upp som visar vad vi kan och vad vi inte kan. En del har du ärvt av dina föräldrar, en del från dina lärare och andra från dina vänner. Det handlar om attityder och normer. Så gör man, så gör man inte. Gränsen kan vara hög och rädslan för att bli placerad in i ett fack. Om du upplever att många andra har sett dig som inaktiv så kan det kännas obehagligt att börja ändra på den bilden och börja träna. Vad kommer andra att tycka om jag som aldrig tränar går till ett gym?

Det är där som utmaningen kommer in. Gör det ändå fastän det känns skrämmande och det uppstår jobbiga känslor. Det är då du utvecklas. På samma sätt som med den fysiska träningen där du också behöver ta dig igenom jobbiga känslor för att bli starkare eller få bättre kondition.

 Det är först när du utmanar dig som du ser hur mycket du kan utvecklas. Ju mera det tar emot att gå till gymmet så desto bättre träning är det för då tränar du upp dig både fysiskt och mentalt.

Ha en trevlig fortsättning på veckan!!